googleads
Dækbutikken.dk logo
Indkøbskurv

Der er 0 varer i kurven

arrow
Fri fragt v/køb o/500,-
Prisgaranti
Hurtig levering
Du er her: Forside »  Dæk » Vinterdæk

Vinterdæk

Øg trafiksikkerheden med gode vinterdæk
 
I Danmark er det ikke lovpligtigt at benytte vinterdæk i vinterhalvåret, men det er stadig anbefalet, da det øger trafiksikkerheden i de kolde måneder. Dette skyldes blandt andet, at vinterdæk er fremstillet til at sikre et bedre vejgreb, der fungerer optimalt selv ved meget lave temperaturer på både snedækkede og kolde veje.

Brug vores formular herunder til at finde de rette vinterdæk der passer præcis til din bil samt for at se priser på vinterdæk: 

Biltype
Dæktype
Størrelse / R
 

 

Køb vinterdæk fra anerkendte mærker

Hos Dækbutikken.dk sælger vi vinterdæk fra kendte mærker som Continental, Michelin, Goodyear og Dunlop, hvilket er din garanti for topkvalitet og -sikkerhed. 

Enkelte vælger at benytte helårsdæk i stedet for at benytte både sommerdæk og vinterdæk, og dermed undgår de at skulle skifte dæk hvert halve år. Helårsdæk er dog ikke altid det sikre valg og kan på mange måder betragtes som et kompromis mellem sommerdæk og vinterdæk. Om sommeren vil sommerdæk altid være bedre end helårsdæk, og det samme gør sig gældende for vinterdæk om vinteren. Bremselængden på helårsdæk vil altid være længere end på sommerdæk og vinterdæk, uanset om det fryser og vejen er belagt med sne, eller det er tørt og sommervarmt. For at opnå den største sikkerhed, når du bevæger dig ud på vejene om vinteren, vil det derfor altid være det sikreste valg, at investere i gode vinterdæk til din bil.

Er du i tvivl om hvilket mærker du skal vælge inden for vinterdæk, kan du finde links til de enkelte mærker og læse mere herunder: 

Hvad skal du tage højde for, når vælger vinterdæk?

Når du vælger vinterdæk, er det vigtigt, at du vælger nogle dæk der er testet og godkendt. Kolde, isglatte og snedækkede veje kan være farlige at bevæge sig ud på, hvis vinterdækkene ikke er fremstillet efter de krav der er stillet for sikkerhed. Lever vinterdækkene ikke op til sikkerhedskravene, kan dette i sidste ende resultere i færdselsuheld. For alle vores vinterdæk gælder det, at de er testede og godkendte efter alle de påkrævede forskrifter, hvilket betyder, at du er sikret de bedste og mest sikre vinterdæk uanset valg af mærke og model. Alle vores vinterdæk bliver testet for specifikke ydelsesfaktorer som:
 
 • Vejgreb på is
 • Bremseevne på is
 • Styreegenskaber på is
 • Vejgreb i sne
 • Bremseevne i sne
 • Styreegenskaber i sne
 • Bjergkørsel
 • Og meget mere

Vi sælger vinterdæk med eller uden fælge

Hvad end du er på udkig efter vinterdæk med fælge eller vinterdæk uden fælge, så er de alle testede og godkendte. Alle vores fælge er blandt andet Tüv typegodkendte, så du er sikret at de passer til den enkelte bil. Udover vores brede udvalg af vinterdæk, forhandler vi også forskellige vinterartikler til bilen som isfjerner, sneskovle og startkabler.

Vi kan også hjælpe med montering af vinterdæk, hvis du ikke selv ønsker at kaste dig ud i det. Vi samarbejder med mere end 60 monterings-stationer over hele landet, som alle står klar til at hjælpe med montering af dine vinterdæk.

Køb dine nye vinterdæk hos Dækbutikken.dk - Danmarks ældste webshop indenfor dækbranchen. Har du nogen spørgsmål omkring vinterdæk eller nogle af vores andre produkter, er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Du er også mere end velkommen til at tjekke vores dækguide her. 


Hvad adskiller vinterdæk fra helårsdæk?

Når der er tale om helårsdæk, har man valgt at tage det bedste fra hhv. sommer- og vinterdæk og kombinere det i ét og samme dæk, men du får langt fra de helt samme egenskaber og kvaliteter, som hvis du valgte et vinterdæk specifikt. Der er desuden også regler og specielle vejrforhold, som du skal have in mente, hvis valget står mellem helårs- eller vinterdæk.

Helårsdæk er et all-round dæk, der fungerer til det meste og er et ok alternativ, hvis du primært kører på større veje, der bliver ryddet og saltet jævnligt, samt hvis du ikke udsætter dækkene for større temperaturudsving på vejene. Det kan også være, at du ikke har behov for at kunne køre i alt slags vejr og her vil helårsdækkene være et fint valg for dig og dine behov.

Vinterdæk er derimod lavet specifikt til vinterkørsel, hvilket også ligger i navnet. Du skal skifte fra sommer- til vinterdæk, når temperaturen falder til under 7 grader. Det er endnu ikke et lovkrav at køre med vinterdæk i Danmark, men det er det i mange andre lande, herunder Sverige, så det er altid en god idé at undersøge det specifikke lands lovkrav, inden du tager afsted på kør-selv-ferie.
Vinterdækkene har en meget kortere bremselængde end helårsdæk, når vejrudsigten siger kulde og vejene byder på salt og snedække. Den kortere bremselængde skyldes materialet, da vinterdæk er lavet af en blødere type gummi end både helårs- og sommerdæk, så der opnås et bedre og større vejgreb.

Når du vælger at køre med vinterdæk, skal disse selvfølgelig skiftes til sommerdæk, når vejret tillader det igen. Det er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, at skifte til dæk der passer til årstiderne. Hvis du derimod ikke skifter fra sommer- til vinterdæk tids nok, vil du opleve både dårligt vejgreb, føre og nedsat bremselængde. Dette er fordi gummiet fra sommerdækkene begynder at miste sine egenskaber og funktioner, når temperaturen falder og vejene bliver kolde.

Du skal vælge vinterdæk, hvis:
 • Du kører bil hele året
 • Du er afhængig af at kunne køre i al slags vejr
 • Du selv kan skifte eller har mulighed for at en autoriseret mekaniker kan skifte sommer- og vinterdæk
 • Du tager på kør-selv-ferie i udlandet, herunder Sverige. Der gælder andre regler for brug af vinterdæk i mange lande, så husk at tjekke de respektive landes regler og lovkrav, inden du tager afsted

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg har købt nye vinterdæk?

Nedenfor har vi samlet en nogle praktiske informationer, der både er vigtige og værd af vide, når du har vinterdæk på bilen.

Sådan ved du hvilken type vinterdæk, du skal vælge:

Vi har gjort det let at vælge de rigtige nye vinterdæk, ved hjælp af vores formular i toppen. Her indtaster du blot biltype og dæktype og udfylder den rigtige størrelse.
Du finder størrelsen på siden af dit nuværende dæk og den kan fx se sådan her ud: 195/65 R15. Tallet finder du på siden af dit nuværende dæk.
Når du bruger vores formular korrekt, kan du altid være sikker på, at vinterdækkene vil passe til din bil. Der bliver altså ikke vist andre størrelser, end hvad der passer. Hvis du mod forventning ikke kan finde et nyt vinterdæk, der passer til din bils mærke og model, er du altid velkommen til at kontakte os, så vi kan finde en løsning.

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Du skal skifte til vinterdæk, når temperaturen når under 7 grader. I Danmark er det ikke et lovkrav at køre med vinterdæk, men det er det til gengæld i mange andre lande. Husk derfor at orientere dig om lovkrav, inden du kører ud af landet.

Hvordan skal jeg opbevare mine vinterdæk?

Både gamle og nye vinterdæk bør opbevares tørt, mørkt og køligt, da gummiet holder bedst på denne måde. Det er optimalt at opbevare vinterdækkene enten i kælderen, garagen eller hos et dækhotel. Hvis du har vinterdæk med fælge, bør de lægges på en træpalle, så der undgås fugt på undersiden. Vinterdæk uden fælge kan derimod blot opbevares ved siden af hinanden.
 

Hvordan vælger jeg de bedste vinterdæk?

I starten af hver sæson bliver der lavet dæktest rundt omkring i europa.
Tyske Adac er en af de mere troværdige. Bruger du deres anbefalinger til at finde de beste vinterdæk, kommer du som regel ikke galt afsted.
Tysklands klima minde rmeget om vors her i Danmark så deres testresultater kan overføres direkte til os.
Vi kan altid levere testvinderne. Hvad den rigtige vinterdæk pris er , kan være svært at vurdere da der er mange priser på internettet. Men pas på hvis prisen er alt for lav. Der kan være tale om 2. sorteringsdæk eller dæk der måske er produceret sidste eller forrige år.

Se vores store udvalg af dæk fra MichelinSe vores store udvalg af dæk fra GoodyearSe vores store udvalg af dæk fra ContinentalSe vores store udvalg af dæk fra DunlopSe vores store udvalg af dæk fra KumhoSe vores store udvalg af dæk fra MinervaSe vores store udvalg af dæk fra Falken
Se vores store udvalg af dæk fra PirelliSe vores store udvalg af dæk fra HankookSe vores store udvalg af dæk fra KleberSe vores store udvalg af dæk fra MaxxisSe vores store udvalg af dæk fra NokianSe vores store udvalg af dæk fra NankangSe vores store udvalg af dæk fra Uniroyal
   
Dækbutikken - Nordstjernevej 1, 9440 Aabybro - Tlf: +45 98 24 18 88
PERSONDATAPOLITIK
Baseret på TigerCMS - Fra Tiger Media A/S