Dækbutikken.dk logo
Indkøbskurv

Der er 0 varer i kurven

arrow
Fri fragt v/køb o/500,-
Prisgaranti
Hurtig levering
Du er her: Forside »  Dæk liste

21/02-2018

Dækguide - Vælg de rigtige dæk:

Tag forbehold for følgende når du vælger dine dæk.

Hvordan man vælger det korrekte dæk afhænger af hvilken bil, kørestil og forhold du skal køre i. Det er vigtigt at finde dæk der lever op til strenge standarder, så du kan koncentrere dig om at vælge det dæk, der passer til dine behov.

Vejret, hvor du kører og bor: Afhængigt af dit lokale klima vil du måske have brug for forskellige dæk til forskellige årstider. Hvis temperaturen falder til under 7°C i vintermånederne, bør du overveje at købe et sætvinterdæk.

Den type bil, du kører i: OE-dæk (originaludstyr) er de dæk, som bilproducenten har fabriksmonteret på din bil. Når bilproducenter vælger OE-dæk, vælger de som regel en dæktype og -model, der passer til så mange forskellige købere som muligt.

Kørestil: Det er en god ide at tage højde for ens kørestil, når du vælger dæk. Kilometertal og eventuel kurvekørsel er ting man bør tage højde for. Det kan også være at du har en frisk kørestil, så du har behov for dæk der står godt fast i for eksempel vejkurver.
Kører du langt er det en fordel også at vælge slidstærke dæk.

Dit budget: Dækfabrikanterne oplyser ikke hvor langt man bør kunne køre på et dæk.
Men man kan bruge EU- mærkningen som en vejledning i om dækkene er slidstærke og hvor stor rullemodstanden er af hensyn til brændstoføkonomien.
Spørg os som din forhandler så vi kan hjælpe dig til at vælge det bedste dæk til dit kørselsbehov og budget.
 

3 steps til at vælge de rigtige dæk:

For at finde det rigtige dæk skal du bare kunne tre ting:

1. Din dækdimension.
2. Dine klimatiske betingelser
3. Dine brugsbetingelser
 

1. Din dækdimension


Når du udskifter dine dæk, skal du sikre dig, at de nye dæk er samme dimension som dem, der var originalmonteret på køretøjet.  Hvis du ikke er sikker på dimensionen, så brug vores dækvælger til at finde det rigtige dæk til dit køretøj. Eller se efter på dæksiden af de dæk, der skal udskiftes. Se, hvordan man læser mærkningerne på siden af et dæk. Når der ikke monteres et komplet sæt på 4 dæk, råder vi dig til ikke at blande dæktyper på samme aksel. Hvis du stadig er i tvivl, så kontakt din dækspecialist for at få nærmere oplysninger om dækkene på din bil.
 

Skifte dækdimension?

At skifte dækdimension kan medføre, at dækket bliver bredere og får en lavere profil. Det resulterer i bedre styrerespons og mere præcis kørsel gennem kurver. Men et sæt lavprofildæk med lavere dæksider kan - selv om det måske ser flottere ud - generelt resulterer i mindre komfortabel kørsel. Og du vil mærke flere ujævnheder. Det går også ud over bremseevnen, motorens præstationer, brændstofforbruget osv. For din egen sikkerheds skyld skal du holde dig så tæt som muligt på den originale dimension. Eller skifte fælg for at bevare optimal kvalitet ved kørslen. Vi anbefaler, at du konsulterer en dækspecialist, hvis du overvejer at skifte dækdimension.

Firehjulstrækkere

Vi anbefaler på det kraftigste, at firehjulstrækkere bruger ens dæk på alle fire hjul (samme dimension, fabrikat, mønster, belastnings-/hastighedsindeks). Undtagen når køretøjsfabrikanten har tilladt forskellige dimensioner for og bag. Køretøjsfabrikantens anbefalinger bør altid følges.
 

2. Dine klimatiske betingelser

Dine dæk skal klare mange forskellige klimatiske betingelser; regn, kraftig blæst, tåge, sne, is osv.  De påvirker alle dækkenes præstationer, og du skal tilpasse din kørestil til hver vejrtype. Før en længere rejse skal du kontrollere din bils og dine dæks stand.
 

Kørsel på våd vej

Kørsel på våd vej omfatter regn, sne, slud og tåge.
For at kunne køre sikker under disse betingelser skal du være klar over, at kørsel på våde veje er fundamentalt anderledes end kørsel på tørre veje. Specielt i regn og tåge.

På våde veje har slidte dæk en længere bremselængde. Regn nedsætter også udsynet. Risikoen for akvaplaning er også øget betydeligt. Hvis det lige har regnet efter en lang, tør og varm periode, vil støvet og olien på vejbanen gøre vejen glat.

Bremselængden på våd vej er tre gange længere end på tør vej. Et Michelindæk i god stand vil hurtigt dræne vandet væk fra kontaktfladen med vejbanen ved hjælp af dækmønsteret. Tjek derfor regelmæssigt mønsterdybden på dine dæk.  Den skal være mindst 1,6 mm. Jo større mønsterdybden er, jo bedre er dækket i stand til at dræne vand.

Kørsel på tør vej

Det er sikrere at køre på tørre veje, men vær opmærksom på grus, huller eller pytter,  da de kan forringe grebet.

Selv om det er betydeligt sikrere at køre på tørre end på våde veje, så er her et par gode råd, som kan hjælpe med at holde dine dæk i  tiptop stand.
 • Kontrollér lufttrykket i dine dæk regelmæssigt - mindst en gang om måneden.
 • Brug det rigtige dæk til dine behov — se vores dækvælger<link to Tyre Selector page>.
 • Hold øje med hastigheden —overhold fartgrænserne og hold en sikker afstand til køretøjet foran.
 • Bliv en god natbilist—vær opmærksom på de krav, der stilles ved kørsel om natten, hvor udsynet er dårligere.
 • Kør ikke, når du er træt—specielt når der er meget trafik og fodgængere.
 

3. Dine brugsbetingelser

Eftersom dine dæk er den eneste kontakt mellem dit køretøj og vejbanen, spiller de en vigtig rolle for køreegenskaber, komfort, bremselængde og brændstofbesparelse. Forskellige brugsbetingelser kræver forskellige dækegenskabe
 

Bykørsel

Eftersom du skal være ekstra opmærksom ved bykørsel, skal du kontrollere dækkene mindst en gang om måneden, når de er kolde. Dæk med for lavt lufttryk øger bremselængden og brændstofforbruget. Husk også at kontrollere lufttrykket i reservehjulet.

Særligt vigtige dækegenskaber ved bykørsel:
 • Bremselængde - Brug dæk med kortest mulige bremselængde, både på tør og på våd vej.
 • Levetid - Bykørsel medfører mange opbremsninger og accelerationer, hvilket stiller store krav til dækket. Vælg dæk med lang levetid.
 • Brændstoføkonomi - Dæk med lav rullemodstand sparer brændstof.
 • Dæktryk - Kontrollér lufttrykket mindst en gang om måneden. Dæk med for lavt lufttryk øger bremselængden og brændstofforbruget. Husk også at kontrollere lufttrykket i reservehjulet.


På landeveje og motorveje

Dækkene spiller en vigtig rolle, når du kører ved relativt høje hastigheder. De giver dig de styre- og køreegenskaber, som er nødvendige for en komfortabel og sikker kørsel.

Vigtige dækegenskaber:
 • Bremselængde ved høj hastighed - For at få maksimal sikkerhed skal du vælge dæk med kortest mulige bremselængde på både tørre og våde vej.
 • Komfort - Til lange rejser skal du vælge dæk, som minimerer vibrationer og lydniveau.
 • Køreegenskaber - Vælg dæk, som giver maksimalt greb og stabilitet.

Sporty biler

Hvis du har en sporty kørestil, skal du have dæk, som kan klare høje hastigheder og stadig giver optimale køreegenskaber.

Vigtige dækegenskaber:
 • Greb - Vælg en dækprofil med optimalt greb på både tørre og våde veje.
Se vores store udvalg af dæk fra MichelinSe vores store udvalg af dæk fra GoodyearSe vores store udvalg af dæk fra ContinentalSe vores store udvalg af dæk fra DunlopSe vores store udvalg af dæk fra KumhoSe vores store udvalg af dæk fra MinervaSe vores store udvalg af dæk fra Falken
Se vores store udvalg af dæk fra PirelliSe vores store udvalg af dæk fra HankookSe vores store udvalg af dæk fra KleberSe vores store udvalg af dæk fra MaxxisSe vores store udvalg af dæk fra NokianSe vores store udvalg af dæk fra NankangSe vores store udvalg af dæk fra Uniroyal
   
Dækbutikken - Nordstjernevej 1, 9440 Aabybro - Tlf: +45 98 24 18 88
PERSONDATAPOLITIK
Baseret på TigerCMS - Fra Tiger Media A/S