googleads
Dækbutikken.dk logo
Indkøbskurv

Der er 0 varer i kurven

arrow
Fri fragt v/køb o/500,-
Prisgaranti
Hurtig levering
Du er her: Forside »  Kundeservice » Afbalancering

Afbalancering af dæk

Hos Dækbutikken er vi berømte for vores afbalancering.
Det skyldes at vi udelukkende bruger verdens bedste maskine, nemlig Hunter Gsp 9700 modellerne.
Vi har faktisk 2 af dem.
Almindelige afbalanceringsmaskiner bruger flere vægtklodser.
De bruger en beregningsmetode opfundet i 70'erne, og denne metode kræver flere vægtklodser for at opnå samme resultat som Hunter maskinerne.
Hunter bruger et patenteret program der hedder "Smartweight" som minimerer brugen af vægtklodser.

Ubalance

Når man snakker om ubalance i et hjul er det typisk statisk og dynamisk ubalance. Det er disse kræfter man for det meste mærker i bilen. Når man afbalancerer korrigeres ubalancen med vægte. Almindelige afbalanceringsmaskiner bruger ens tolerancer for statiske og dynamiske kræfter. Men alle biler er meget mere sensitive overfor statiske vibrationskræfter end dynamiskekræfter.

Traditionelle afbalanceringsmaskiner afbalancerer udelukkende den ubalance de statiske og dynamiske kræfter forårsager. I mange tilfælde vil dette ikke være tilstrækkeligt til at fjerne uønsket vibration, støj og træk.

Løsning

Hunter maskinen kan afhjælpe problemerne hvor traditionel afbalancering ikke slår til.

Men en trykrulle aflæses dækkets ensartethed med et tryk på 635kg. Herved simuleres kørsel på vej. Ved denne metode aflæses de radiale og laterale kræfter under belastning svarende til akseltryk og og foreslår en mulig løsning.

Radial ubalance forårsaget af dæk og/eller fælgkast vil ved analyse give mulighed for at markere henholdsvis høje og lave punkter på dæk og fælg.

Et eksempel kunne være et højt punkt på et dæk. Dette vil i et dækapparat kunne roteres til det laveste punkt på fælg. Derved elimineres eller mindskes ubalancen.

Trykrullen kan ligeledes måle den laterale kraft individuelt for hvert hjul. Det målte sidetræk afgør hvor hjulet placeres på køretøjet.

GSP9700 fra Hunter Engineering er godkendt og anbefalet af bilfabrikanterne og har bevist sit værd af tusindvis af værksteder verden
 


 

Afbalancering af dæk
Se vores store udvalg af dæk fra MichelinSe vores store udvalg af dæk fra GoodyearSe vores store udvalg af dæk fra ContinentalSe vores store udvalg af dæk fra DunlopSe vores store udvalg af dæk fra KumhoSe vores store udvalg af dæk fra MinervaSe vores store udvalg af dæk fra Falken
Se vores store udvalg af dæk fra PirelliSe vores store udvalg af dæk fra HankookSe vores store udvalg af dæk fra KleberSe vores store udvalg af dæk fra MaxxisSe vores store udvalg af dæk fra NokianSe vores store udvalg af dæk fra NankangSe vores store udvalg af dæk fra Uniroyal
   
Dækbutikken - Nordstjernevej 1, 9440 Aabybro - Tlf: +45 98 24 18 88
PERSONDATAPOLITIK
Baseret på TigerCMS - Fra Tiger Media A/S