Dækbutikken.dk logo
Indkøbskurv

Der er 0 varer i kurven

arrow
Fri fragt v/køb o/500,-
Prisgaranti
Hurtig levering
Du er her: Forside »  TPMS info

TPMS

Nyt EU-direktiv gældende fra 1. november 2014

Fra d. 1. november 2014 træder et nyt EU direktiv i kraft. Direktivet drejer sig om, at alle nye indregistrerede biler skal være monteret med Tyre Pressure Monitoring System (TPMS). Dækbutikken giver dig her en beskrivelse af, hvad TPMS er, og hvilken betydning det kan have for dig.

Hvad er TPMS?

TPMS er et integreret sikkerhedssystem, der registrerer og overvåger dæktrykket på dit køretøj. Der findes to forskellige former for systemer:

· Det ene system fungerer som et direkte system, hvor dæktrykket bliver målt gennem en sensor, som er integreret i hjulet (TPMS-ventil). Med et direkte system har bilens fører mulighed for at aflæse trykket på alle bilens dæk via et display

· Det andet system skal forstås som et indirekte system. Her måles dæktrykket gennem bilens ABS-system. Systemet måler på hvert enkelte hjuls omløbshastighed, og hvis en af bilens dæk mister trykket, bliver føreren informeret om det via et display inde i bilen.

Betydning for dig

Er din bil indregistreret før 1. november 2014? Så er det ikke et krav, at din bil har et funktionsdygtigt TPMS, men det anbefales dog, da det er sikkerhedssystem for dig og din bil. Dækbutikken hjælper dig med både montering af TPMS og rådgivning om, hvilken type TPMS der passer til din bil.

Er din bil indregistreret efter 1. november 2014? Så er TPMS med stor sandsynlighed allerede integreret i bilen af fabrikanten. Det er dog væsentligt for dig at vide, om din bil har et indirekte eller et direkte system, da det blandt andet kan variere i forhold til graden af vedligeholdelse. Dækbutikken hjælper dig med at finde ud af, hvilket system du har og samtidig stå for vedligeholdelse af systemet.

Har din bil TPMS, og køber du nye dæk og fælge , skal du være opmærksom på, at din bil muligvis kræver særlig kodning, før dine nye dæk og fælge fungerer sammen med TPMS. Dette varierer fra bil til bil. Køber du derfor dæk og fælge, hvor du selv står for montering, anbefaler vi, at du kontakter os for råd og vejledning.

Kontakt Dækbutikken for råd og montering af TPMS

Da TPMS-teknologien er kompleks, er det nødvendigt, at montering, vedligeholdelse og rådgivning foretages af en forhandler, der har den professionelle viden om TPMS.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os gerne på tlf. 98 24 18 88.

Se vores store udvalg af dæk fra MichelinSe vores store udvalg af dæk fra GoodyearSe vores store udvalg af dæk fra ContinentalSe vores store udvalg af dæk fra DunlopSe vores store udvalg af dæk fra KumhoSe vores store udvalg af dæk fra MinervaSe vores store udvalg af dæk fra Falken
Se vores store udvalg af dæk fra PirelliSe vores store udvalg af dæk fra HankookSe vores store udvalg af dæk fra KleberSe vores store udvalg af dæk fra MaxxisSe vores store udvalg af dæk fra NokianSe vores store udvalg af dæk fra NankangSe vores store udvalg af dæk fra Uniroyal
   
Dækbutikken - Nordstjernevej 1, 9440 Aabybro - Tlf: +45 98 24 18 88
PERSONDATAPOLITIK
Baseret på TigerCMS - Fra Tiger Media A/S